Täältä löydät keppihevosten teko-ohjeita ja muuta mukavaa. Jos käytät näitä ohjeita, niin olisi kiva, jos kertoisit vaikka viekussa, että mitä pidit, miten ohjeet toimivat, ymmärsitkö ne hyvin yms. 🙂 Pakko ei oo kertoa mittään!

DSC_0419

Näin tehtiin Fiona

SUULLISEN KOLMIPALAISEN KEPPIHEVOSEN TEKO-OHJE
Toivoisin, ettet kuitenkaan kopioisi Fionan (tämän hevosen, mitä ompelen tässä ohjeessa) mallia, väritystä yms täysin! Samantyyppisen saat tehdä, mtta ei kopiota. 😉 Kiitos!’ HUOM!! Kannattaa ensin lukea ohjeet kerran läpi, ennenkuin alkaa tekemään!
Jos haluat tehdä hlpomman version, eli suuttoman, tee se samalla ohjeella, mutta jätä suu vain leikkaamatta! Voit myös tehdä sukkahevosen, mutta sen päätä ei vaan tarvitse ommella 🙂 Voit myös tehdä kaksipalaisen hevosen, jolloin keskipalaa ei tule.

Tarvikkeet:

Pää:   Haluamasi väristä kangasta pään väriksi, kangasta silmiksi (esim. mustaa ja valkoista), kangasta  korviksi (voit käyttää samaa kangasta kuin koko päässä), kangasta mahdollisiin täpliin/merkkeihin, kankaan väristä ompelulankaa, haluamasi väristä villalankaa harjaan,
keppiin kiinnitys:  keppi, teippiä (mielellään läpinäkyvää), (villalankaa)
Täyttö: pumpulia/vanua/sanomalehteä/siemeniä, mitä ikinä keksitkään!
Muut tarvikkeet: sakset, mittanauha/viivoitin, neuloja (normaalin ja isosilmäisen), Voit myös ommella ompelukoneella,  jotain paperia (jos sinulla on kaava valmiina et tarvitse paperia),

1.DSC04929Tee itsellesi hevosen pään muotoinen kaava vaikka leivinpaperista ja kiinnitä se nuppineuloilla kaksinkerroin olevaan kankaaseen. Jätä vähän saumanvaraa! Muista tehdä suusta vain viiva! Jos leikkaat siitä avonaisen jo nyt, siitä vo tulla aika ruma. Muista katsoa, että karvapuolet ovat joko vastakkain, tai eripuolilla. Tästä ei tarvitse murehtia, jos kangas ei ole karvainen!
DSC04931-001Jos uskot, että pärjäät, niin ei tarvitse laittaa nuppineuloilla kiinni, mutta se saattaa olla hankalaa. Laita siis nuppineuloja säännöllisin välein kiinnittämään kangas ja paperi toisiinsa.

2.DSC04932-001

Leikkaa pää irti. Muista taas leikata suu ainoastaan viivana!!!
DSC04936Nyt sinulla kuuluisi olla 2 kangaspalaa, jotka näyttävät suunnilleen samalta, kuin kuvissa. Jos ne näyttävät edes vähän samalta, olet onnistunut!

DSC04938Suun tulisi siis näyttää tältä! Ei ole väliä, kuinka pitkä se on, kunhan et ole leikannut sitä tässä vaiheessa ”aukinaiseksi, vaan se on viivan mallinen!

3.DSC04939Mittaa nyt koko hevosesi ympäri reunoja pitkin. Jos teet suun, mittaa se myös! Knattaa mitata kahteen kertaan, sillä joskus saattaa mitata väärin. Mittaa siis myös hevosen ”pohja”, jonne keppi tulee kiinni ja jätä muutamia senttejä ylimääräistä.

4.DSC04943Leikkaa samasta kankaasta haluamasi paksuinen keskipala (noin 5-20cm paksu) Ja tämän palan pitää siis olla yhtä pitkä, kuin äsken mittaamasi hevosen ympärys.

                                                   5.
DSC04945DSC04946-001Omepele pala kiinni toiseen hevosen pään puoliskoon. Kannattaa ommella, niin, että kangas on väärinpäin. Ompele se niin, että karvat ovat samalla puolella! (vain jos kankaasi on karvainen) Ompele molemmat kappaleet yhteen käsin tai koneella. Kannattaa ommella käsin, sillä usein lopputulos on hienompi. Käytä tiheitä pistoja. Koneella ommellessa kannattaa käyttää suoraommelta. ÄLÄ ompele pohjaa kiinni!!!!
6.DSC04949-001Kun olet ommellut keskipalan kiinni, tältä kuuluisi näyttää. Nyt pitää ommella seuraava pala. Ota siis seuraava pala käteesi. Kiinnitä se nuppineuloilla oikealle kohdalle ja ompele samalla tavalla kiinni. Kannattaa aloittaa ompeleminen suusta, sillä muuten siitä tulee helposti vino.

DSC04952

Suun ompelemisen jälkeen jatka ompelemista aivan normaalisti. ÄLÄ taaskaan ompele pohjaa kiinni!!!!

7.

DSC04955-001Kun olet ommellut kaiken muun kuin pohjan, käännä kangas oikeinpäin. Jos sen suu näyttää vinolta tai löydät muita virheitä, voit ommella sen uudestaan.

8.
DSC04959Nyt kannattaa alkaa täyttää hevosta. Aloita täyttäminen turvasta.
9.
DSC04961-001Kun olet täyttänyt hevosen, voit ommella paikoilleen merkit, täplät yms. Ompele ne käsin.
10.DSC04966Korvat! Leikkaa Neljä suunnilleen tuon näköistä palaa haluamistasi kankaista. Ompele kaksi palaa yhteen ja voit täyttää niitä sen verran, kuin haluat.
11.
DSC04974Ompele korvat haluamisillesi kohdille päähän. Suunnilleen samaan kohtaan, kuin oikeilla hevosilla.
12.
DSC04981Silmät! Tee 2 tälläista osaa, mutta mustana. Tälle hevoselle tulee toisesta silmästä herasilmä, joten teen pohjasta valkoisen. DSC04985Jos nuo edelliset osat ovat mustat, niin leikkaa valkoisesta kankaasta 2 pientä ”loistetta hevosen silmiin. Ompele ne kiinni. Voit myös vain maalta valkoisella maalilla listeet, tai liimata ne.
DSC05001Laita silmät haluamaasi kohtaan ja ompele ne kiinni. Yritä ommella ne suunnilleen samaan kohtaan molemmille puolille.
13.
DSC05448 DSC05450leikkaa mustasta kankaasta kaksi sierainta ja ompele ne turvan päähän samaan tapaan, kuin silmät.
15.
DSC05004Mittaa haluamasi pituista ja väristä villalankaa otsaharjaksi. Ompele harjalangat yksi kerrallaan hevosen korvien väliin isosilmäisellä neulalla. Ompele lanka aina kaksinkerroin, niin että yhdestä langasta tulee kaksi ”jouhea”. Solmi jouhet aina kaksinkertaisella solmulla, jotta ne pysyvät päässä hurjemmassakin menossa.
16.
DSC05169Parturoi harja haluamaksesi. Seuraavaksi ompele loppu harja.DSC05171Älä ompele harjaa heti otsatukan perään, vaan jätä muutaman sentin väli esim suitsia varten.DSC05731Ompele harja samalla tavalla, kuten otsatukka. Kun harjaa on mielestäsi tarpeeksi, voit lopettaa sen ompelemisen.
17.
2013-09-15Työnnä keppi tarpeeksi syvälle hevosen päähän ja teippaa se kiinni mielellään läpinäkyvällä teipillä. Jos sinulla on vain esim ruskeaa teippiä, voit kieputtaa teipin ympärille nätin väristä villalankaa.DSC05750DSC05751Näin!! Nyt sinulla on valmis hevonen! Keksi sille vielä nimi ja tiedot ja eikun vaan ratsastamaan!

DSC05753

Mainokset